Poller digitale metingen

AutoCad en Digitale metingen

Poller of Pillars of bollards een paal die door een elektrische of hydraulische aandrijving uit een wegdek omhoog wordt gestuurd

By HB Technical Service B.V.

“Poller of Pillars of bollards een paal die door een elektrische of hydraulische aandrijving uit een wegdek omhoog wordt gestuurd”

Casus:

Wij worden gebeld met de vraag of wij een poller installatie kunnen uitwerken in AutoCad. Meestal heeft de klant, in ons geval de BAM, een handmatige schetsontwerp klaar die wij weer digitaal maken.
Deze digitale tekening gaat ter goedkeuring naar desbetreffende gemeente.
Na de goedkeuring maakt de aannemer de poller installatie, meestal wijkt deze hier en daar af van het ontwerp. HB Technical Service B.V. meet de poller installatie in met al zijn ondergrondse en bovengrondse appendages (zoals afsluiters, mantelbuizen, kabels, lussen, de pollers zelf, camera’s etc.) Deze digitale meting wordt verwerkt op kantoor in het tekenprogramma AutoCad, het resultaat is wat je vanmiddag ontvangen hebt.

Aldus Directeur R.C. Zuidwijk

Een poller of inzinkbare paal is een paal die door een elektrische of hydraulische aandrijving uit een wegdek omhoog wordt gestuurd en die dient om het autoverkeer te reguleren. Het woord deelt zijn herkomst met het woord bolder “aanmeerpaal”. Beide woorden stammen af van Oudfrans poltre “balk”. In het Duits en Engels gebruikt men één woord voor beide, en andere, soorten palen: Duits: poller, Engels: bollard. De paaltjes zijn in het algemeen cilindrisch van vorm en 40 tot 80 cm. hoog. Bij de meeste toepassingen varieert de diameter van 10 tot 40 cm. Piramide- en trapeziumvormige uitvoeringen zijn ook ontwikkeld. Het materiaal is staal, afgewerkt in kleur of roestvrij staal. De zware uitvoeringen zijn in staat om (vracht)auto’s met snelheden tot boven 50 km/h tegen te houden.

De paaltjes worden bijvoorbeeld gebruikt voor de toegangscontrole tot parkeerterreinen, tot vrije busbanen of tot verkeersarme stadscentra. De zwaardere uitvoeringen worden als ramkraakbeveiliging toegepast, bij de ingang naar inbraakgevoelige winkels. Hoewel het vrij dure apparatuur betreft, worden de inzinkbare palen ook wel gebruikt voor het afsluiten van individuele parkeerplaatsen.

Sluit Menu